Per 1 oktober 2021 (voorheen 1 juli) wijzigt de wetgeving omtrent het vergoeden van de vaste reiskosten en/of de thuiswerkvergoeding.  Door aan te kunnen tonen op welke dagen de medewerker thuis of op kantoor heeft gewerkt, voldoe je aan deze wetgeving én behoudt de medewerker zijn flexibiliteit.

Dat klinkt ingewikkeld! Maar dat is het niet, met de nieuwe functionaliteit in Daywize Cloud. Ook jouw personeel tegemoet komen en je geen zorgen hoeven maken om de administratieve afhandeling? Lees hieronder verder!

Thuiswerken of naar kantoor?

Welke vergoedingen er van toepassing zijn, verschilt natuurlijk per werkgever. In Daywize Cloud kun je daarom instellen of er een vaste thuiswerkvergoeding van toepassing is, en of er een kilometervergoeding bestaat voor het woon-werk verkeer van de medewerkers. Voor beide vergoedingen geef je dan aan wat de hoogte is, per werkdag of per kilometer.

De medewerker kan vervolgens via de applicatie aangeven op welke dagen in de maand hij of zij thuiswerkt, of naar kantoor is gegaan. Eventueel kan dit volgens een standaardrooster, natuurlijk zowel vanaf je laptop als via mobiel.

 

 

Op basis van het adres van de medewerker en de standplaats, wordt automatisch de afstand berekend. Er kan ook een ander thuiswerkadres ingevuld worden, handig als je bijvoorbeeld een weekje werkt vanuit een vakantiehuis. Een andere standplaats invullen is ook mogelijk, mocht je bijvoorbeeld tijdelijk op een andere vestiging werkzaam zijn. Superflexibel dus!

Automatisch uitbetaald

In Daywize Cloud vinden alle processen plaats op basis van flexibele workflows, die precies op jouw organisatie aangepast kunnen worden. Natuurlijk kun je ook kiezen voor onze best-practice workflow. Standaard zit daar onder andere goedkeuring door leidinggevende, controle door de salarisadministratie, en export naar het salarissysteem in.