Ontwikkeling van medewerkers staat bij bijna alle organisaties hoog op de agenda. Employability, duurzame inzetbaarheid en benutten van de talentpool zijn inmiddels gangbare begrippen. Het is niet alleen de werkgever die dit verlangt, maar ook medewerkers willen zichzelf blijven ontwikkelen gedurende hun loopbaan. Sterker nog: bij veel organisaties is de medewerker de regisseur van zijn eigen ontwikkeling.

Instrumentarium
Als werkgever moet je dan wel een instrumentarium aanbieden om dit te ondersteunen. Denk daarbij aan een loopbaanportaal, de jaarlijkse gesprekscyclus en (360-graden)feedback. Daarnaast is het belangrijk om medewerkers in staat te stellen opleidingen te volgen. Het is echter nogal omslachtig om de websites van de enorme hoeveelheid opleidingsaanbieders te doorzoeken op een geschikte opleiding.

Springest
Springest (www.springest.nl) biedt daar een oplossing voor. Dit platform heeft het aanbod van meer dan 3.000 opleidingsaanbieders ontsloten. Via een intelligente zoekmachine kun je snel en eenvoudig de juiste opleiding vinden. Deze worden onder andere gerangschikt op basis van de waardering die eerdere cursisten aan de opleiding hebben gegeven.

Naast de openbare database is het ook mogelijk om voor je eigen organisatie een portaal te gebruiken, waarin alleen de opleidingen worden getoond van de preferred suppliers waarmee je een contract hebt afgesloten. Dat biedt niet alleen financiële voordelen, maar zo waarborg je ook onder andere de kwaliteit van de opleidingen die je medewerkers volgen.

Best of both worlds
Samen met Springest hebben wij een integratie gemaakt tussen de LMS-module in Daywize Cloud en het klantportaal van Springest. Wil je een opleiding zoeken, dan word je vanuit Daywize Cloud automatisch doorgeleid naar het klantportaal. Wanneer je de juiste opleiding hebt gevonden en op de knop “inschrijven” klikt, dan kom je weer terug in Daywize Cloud en kom je direct in het scherm om je aanvraag aan te vullen en bij je leidinggevende in te dienen. Nadat de aanvraag is goedgekeurd wordt deze automatisch doorgestuurd naar Springest, die de verdere communicatie met het opleidingsinstituut verzorgt.

Op deze wijze maak je optimaal gebruik van de sterke kanten van beide oplossingen. De intelligente zoekmachine van Springest en de gebruikersvriendelijke ondersteuning voor het aanvragen en afronden van opleidingen in Daywize Cloud.

Daywize en Springest: de springplank naar een succesvolle ontwikkeling!

Deel dit artikel: